REVEAL logo

Módszerani útmutatók

 

Magyar zászló

 

 

English flag

 

 

 

Módszertani útmutató ikon

Módszerani útmutatók

Esettenulmány ikon

Esettenulmányok

Kutatási jelentés ikon

Kutatási jelentések

Nemzetközi kitekintés ikon

Nemzetközi kitekintések

 


ÚTMUTATÓ ÜZLETI TERV ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

Az Útmutató az üzleti terv megírásához nyújt segítséget, gondolatok, kérdések formájában segíti az üzleti tervet készítőket, hogy az adott piaci környezethez, az adott műemlékfelújítással összekötött vállalkozásra vonatkozóan el tudják készíteni azt.

 

pdf ikon LETÖLTÉS
1.47 MB

MÓDSZERTANI SZERSZÁMOSLÁDA AZ ÖRÖKSÉGI BERUHÁZÁSOK HATÁSAINAK FELMÉRÉSÉHEZ

Hogyan mérjük az épített örökség társadalmi-gazdasági hatásait? Alapvetésünk, hogy az épített örökség környezetével állandó kapcsolatban van, így környezetében társadalmi és gazdasági hatásokat generálhat. A kiadvány célja egy olyan útmutató alkotása volt, mely az épített örökséget abból a szempontból vizsgálja, hogy milyen kapcsolatban állhat környezetével, milyen hatásokat hozhat létre egy örökségi épületen végrehajtott beruházások, és ezeket a hatásokat hogyan érdemes feltárni.

 

pdf ikon LETÖLTÉS
491.74 KB

ÚTMUTATÓ MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

A megvalósíthatósági tanulmány egy vállalkozás vagy projekt elindítása előtt készített tanulmány, ami objektív és racionális módon feltárja a projekt erősségeit és gyengeségeit, a(z üzleti, természetes) környezet jelentette lehetőségeket és veszélyeket, a végrehajtáshoz szükséges erőforrásokat, és végső soron a siker esélyeit.

 

pdf ikon LETÖLTÉS
814.45 KB

"ÖRÖKSÉGKALAUZ" - RÉSZLETES MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ ÖRÖKSÉGVÉDELMEN ALAPULÓ KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSHEZ

Az Örökségkalauzt több célcsoport számára állítottuk össze. Elsősorban olyan projektek tervezőinek, résztvevőinek, megvalósítóinak, melyek – hasonlóan a nivegy-völgyi pilot projekthez – egy műemlék épület megújulását tűzték ki célul a körülötte élő közösség által és számára, a helyi lakosok szoros bevonásával. A kalauz nagyban hozzájárulhat a folyamatban résztvevő örökségvédelmi szakemberek, tervezők illetve közösségfejlesztők munkájához is, akiket segíthet a közösségi bevonásban, az érdekek megismerésében és integrálásában, az esetleges konfliktusos pontok kezelésében és a folyamat moderálásában, koordinálásában.

 

pdf ikon LETÖLTÉS
3.97 MB